Verhalen

Verhalen van onze mensen

Ons team bestaat uit meer dan 1000 professionals uit de zorg en daarbuiten. Ontmoet er een paar! (Hieronder links naar verhalen van collega’s over werken bij De Trans)

Unieke mensen “Onze bewoners zijn één voor één unieke mensen met elk hun eigen karakter, verhaal en interesses. Ik wil dat het goed met ze gaat en dat ze die dingen kunnen doen die zij belangrijk vinden. Niet alle bewoners kunnen praten. Ze kunnen je niet vertellen of ze ergens plezier aan beleven. Het is aan mij om dit te ontdekken. Ik ken mijn cliënten door en door. Hierdoor kan ik aan subtiele houdingen zien of ze iets prettig vinden. Bijvoorbeeld aan hun gezichtsuitdrukking of houding. Hier speel ik op in en zo geef ik hen zo veel mogelijk dat plezier in hun leven”.
Sariena
Lees hier het hele verhaal
De doelgroep waarmee ik werk kan door hun beperking moeilijk over emoties praten. Sterker nog, ze snappen hun gevoelens vaak niet. De hele wereld is voor hen moeilijk te begrijpen en ze zijn snel overprikkeld en overvraagd. Daar worden ze angstig en onzeker van. Deze mensen hebben dan een begeleider nodig die hun drempel op dat moment verlaagt. Als begeleider moet je die signalen op tijd oppikken en zo de angst proberen weg te nemen.
Remco
Lees hier het hele verhaal
Rico Walters ontdekte nog niet zo lang geleden zijn mogelijkheden in de gehandicaptenzorg. Na een aantal maanden meelopen binnen de groepswoning Koningspark 4 weet hij het zeker. De 20-jarige Groninger gaat definitief de gehandicaptenzorg in. De Trans ziet dat hij hier heel geschikt voor is en betaalt daarom zijn opleiding. “Ik moet nog twee jaar werken en leren”, zegt Rico. “Maar ik weet nu al dit de baan is waarin ik me verder wil ontwikkelen.”
Rico
Lees hier het hele verhaal
Powered by Emply